Rabu, 15 April 2015

KREATIVITI BUNGA SARUNG TANGAN GETAH

13.04.2015, Kelas Pendidikan Kesejahteraan Keluarga (PKK) Kg. Paloh, telah membuat demonstrasi kraftangan iaitu, membuat bunga menggunakan sarung tangan getah. Tenaga pengajar Pn. Junaidah Yusuf, PM PKK Dun Blanja. 


Sweet nyer bunga, kaler merah n putih...boleh buat bunga hantaran, bunga gubahan, bunga dinding dan bunga pengantin....hehehhehe jom kita buat, dapat menambahkan pendapatan keluarga.
Sekarang ini banyak sekali orang yang menggunakan sarung tangan, teutama para ibu, yang bertujuan untuk mencegah tangan dari terkena kotoran ataupun yang luka ditangan atau tujuan bagi menjaga kelembutan tangan.

Tidak hanya lelaki saja yang memakai sarung tangan, bahakan kaum wanita juga sudah sangat banyak yang memakainya, apalagi sekarang sudah banyak motif sarung tangan yang tersedia untuk kaum hawa. Sarung tangan yang sering dipakai oleh kaum perempuan ialah sarung tangan yang terbuat dari kain biasa. Buat kaum hawa yang suka dengan kraftangan dan kreativiti, boleh lah kita membuat bunga dari sarung tangan getah ini.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAHABAT CYBER