Isnin, 14 Mac 2016

AKTIVITI CEKGU SUZANA

Tabika KEMAS RPA Changkat Sodang - Cekgu Siti Suzana Hj Othman sembahyang bersama kanak2 dan memberi tazkirah kepada mereka sedikit sebanyak mengenai kejadian gerhana matahari.
Ketika terjadi gerhana maka manusia terbagi menjadi tiga kumpulan.


1. Orang-orang Jahiliyah dahulu. Mereka memukul-mukul pipi, membangunkan pohon-pohon kelapa dan ternak mereka kerana beranggapan dewa sedang murka.

2. Orang-orang Jahiliyah moden. Mereka menganggap gerhana hanya sekadar fenomena biasa, lalu mereka menonton proses gerhana mulai awal sampai ia selesai tanpa buat amal sama sekali.

3. Orang-orang beriman yang selalu berpegang dengan sunnah Nabi SAW. Mereka memperbanyakkan istighfar, sedekah dan menunaikan solat menghadap Tuhannya dengan keyakinan di dalam perintah Allah ada janji-janji Allah SWT.


Terima kasih Bank Rakyat Cawangan Seri Iskandar yang datang ke Tabika KEMAS RPA Changkat Sodang dan membuka Akaun Simpanan semua kanak-kanak Tabika. Bertuah sungguh adik2 dapat bukak akaun sekali gus dapat tabung untuk menyimpan dirumah. Ingat yer adik, SIKIT-SIKIT LAMA-LAMA JADI BUKIT!!!, Susah dahulu, senaang kemudian. Tahniah cekgu Siti Suzana Hj Othman yang berusaha memberi yang terbaik untuk anak2 didikmu......

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SAHABAT CYBER